Arkivfoto: Lærke Posselt/POLFOTO
Vin

Vintest: Giv Piemontes dolcettodrue en chance

Vine fremstillet på dolcettodruen kræver en masse ilt. Så åbner sig en karakterfuld rødvin, god til krydret mad.

Vin
FOR ABONNENTER

Piemonte i Nordvestitalien er mest kendt for sine komplekse, dyre og langtlevende nebbiolo-vine. Men der findes flere hektar med druesorten dolcetto, som sammen med barbera står bag en stor del af de lokales daglige vinforbrug. I modsætning til barbera lever dolcetto dog et lidt anonymt liv på eksportmarkederne, hvor navnets misvisende hentydning til noget sødt måske står lidt i vejen for mere succes. Chionettis glimrende eksemplar er fra området Dogliani, der ligger umiddelbart syd for berømte Barolo. Her er dolcetto kongen og den lokale stolthed. Vinene bliver typisk tættere og mere strukturerede end normalt for dolcetto, og ofte fadlagres de helt eller delvis.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce