0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Luksusvintest: Her finder du de bedste amarone- og ripasso-flasker lige nu

Tørre druer og skalrester står bag Valpolicellas to succesvine.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Anbefaling. Spis&Bo guider til de bedste vine fra Italiens mest klassiske vinområder. Tegning: Roald Als

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er næppe noget andet vinpar, der har opnået samme grad af udbredelse på det danske vinmarked på så kort tid som amarone- og ripasso-vinene fra Veneto i Norditalien. Det, der for blot 15 år siden var relativt ukendte specialprodukter, er i dag kommercielle succeser og kendisser i stor skala.

Der er ikke det supermarked eller den vinhandler, der ikke tilbyder flere udgaver, og de er ligeledes et absolut must på rigtig mange restauranter. Danskerne elsker kort sagt de to kraftfulde versioner af valpolicella.

Amarone della valpolicella og valpolicella ripasso, som de to hovedpersoner egentlig hedder, stammer altså begge fra Valpolicella, der ligger umiddelbart nord for Verona og et lille stykke øst for Gardasøen. Den historiske og vidt berømte vin herfra er egentlig sød, men denne recioto della valpolicella er i dag et absolut nicheprodukt.

De tørre rødvine har taget fuld kontrol over situationen og det i en sådan grad, at deres to kaldenavne – amarone og ripasso – er blevet selvstændige brands, der af mange sikkert ikke engang forbindes med valpolicella mere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce