0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Sætternissen. Originalfoto: Mathias Christensen
Foto: Peter Sætternissen. Originalfoto: Mathias Christensen

Mads & Monopolet: Civilsamfundets etiske råd - eller glamouriseret realityshow?

I 13 år har Mads Steffensen og hans panel af kendisser monopoliseret lørdag formiddags P3-sendeflade med ophedede diskussioner af lytternes indsendte hverdagsdilemmaer. I lørdags rykkede ’Mads og Monopolet’ til P4. Vi ser på en lyttersucces, der om noget mestrer den brede, tidstypiske middelvej.

FOR ABONNENTER

Kære Mads og Monopolet. Jeg har et dilemma, som jeg håber, I kan hjælpe mig med. Jeg er journalist ved et stort dansk dagblad, og jeg har fået en opgave, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal gribe an. Sagen er den, at jeg skal skrive en artikel om et meget kendt og populært radioprogram, der har kørt på P3 siden 2003. Nu bliver det rykket til P4, og mine chefer mener, at det er en god anledning til at kigge lidt nærmere på det. Og det skal jeg så gøre.

Men her er mit dilemma: På den ene side kunne jeg skrive en guldrandet hyldest til et program, der har holdt et nærmest enestående højt og stabilt lyttertal på ca. 600.000 lyttere, med udsving helt op til 800.000, i årevis. Et program, der ifølge radioeksperter appellerer ualmindelig bredt, og hvis deltagere er blevet folkeeje på godt og ondt. Det er, efter 13 år i æteren, blevet en regulær kulturel institution: et ikon for den eksistentielle præmis, at hverdagen er fuld af små og store dilemmaer, hvor løsningen er nødt til at findes i forhandling mellem selvet og den anden.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu