0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Iben er blevet truet med både et hakkejern og en smørkniv på jobbet

Påskedrabet på en ansat på et bocenter i Roskilde var et fatalt lavpunkt i den psykiatriske sektor, der er presset af flere patienter og mere vold. Frygten og volden er en del af jobbet i psykiatrien, lyder det fra forbund og ansatte.

FOR ABONNENTER

Glat, glinsende af shampoo og splitternøgen stormer den psykotiske veteran ud fra sit værelse. Han er veltrænet og klar til kamp, præcis som i den krig, han netop er hjemvendt fra. Men fjenden på gangen er nu personalet, der vil fiksere ham i bælte.

Forinden har han været urolig, truende og krævet at blive sluppet ud fra den lukkede afdeling. Personalet har slået ring om ham og nærmer sig langsomt. Han har overgivet sig, fået et pusterum og er gået ind på sit værelse for at tage et bad inden fikseringen. Men i stedet for at tørre sig har han hældt shampooflasken ud over kroppen og sat i løb mod personalet. Der ikke har andet valg end at forskanse sig med skjolde, til politiet kommer.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu