Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Gudrun Marie Schmidt
Foto: Gudrun Marie Schmidt

Is. Sofie Gråbøl i de islandske bjerge, hvor hun i øjeblikket indspiller den britiske tv-serie 'Fortitude'. Siden serien 'Forbrydelsen' slog igennem internationalt, har hun arbejdet i udlandet og skullet vænne sig til, at der bliver gjort forskel på folk på en anden måde end derhjemme – og til at hun er stjernen. Foto: Gudrun Marie Schmidt

Sofie Gråbøl: Hold kæft, hvor har jeg spildt meget tid med at være bange. Bange for at turde. Eller bange for at fejle

Tre uger efter sin sidste operation for brystkræft sad Sofie Gråbøl til en krævende læseprøve i London. Og var rædselsslagen. Men hun vovede det, fordi hun allerede havde prøvet det, der var værre, nemlig at være bange for at dø. Gråbøl er aktuel i den danske film ’Der kommer en dag’, men for tiden filmer hun en britisk serie i en islandsk udørk, hvor der ikke er andet at lave end at jamme med Dennis Quaid i lobbyen. Vi fik en fridag – der blev til en mærkelig dag – med Sofie Gråbøl.

FOR ABONNENTER

Under flyet er bjergene hvidstribede af is, og hvor aftensolen rammer, glimter de som guld og vand. Så sænker den lille propelmaskine snuden ned i skyerne og gør klar til landing.

»Prøver at arrangere en bil fra Egilsstadir, når du lander. God tur!«, har Sofie Gråbøl skrevet i en sms tidligere på dagen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden