0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HBO/Allstar Picture Library
Foto: HBO/Allstar Picture Library

Lærdom. Man kan lære noget om både Hamlet, kong Kreon, Machiavelli og globalisering, hvis man følger med i ’Game of Thrones’

Bare rolig klogesen: ’Game of Thrones’ er også for intellektuelle

En forsker fra SDU har analyseret de fem første sæsoner af den amerikanske fantasyserie i en ny bog. Han blev selv overrasket over, at Game of Thrones ikke er så dumt igen.

FOR ABONNENTER

Hamlet og kong Kreon. Et magtspil »som et machiavellisk mareridt«, globalisering og selve meningen med livet. Figurernes udvikling og de mange »højaktuelle« temaer i ’Game of Thrones’ var det, der fik tv-serien til for alvor at blive et hit hos Steen Beck, litterat og uddannelsesforsker på SDU.

»Den ramte alle mine idéhistoriske og filosofiske interesser på en skæg og skæv måde. Pludselig kunne jeg se europæisk historie genopført med stamme- og jægersamfund, oldtiden, middelalderen, renæssancen. Og så har du en masse henvisninger til Shakespeare, græske tragedier og store temaer i europæisk litteratur«, siger han.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu