0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild

»Jeg har mistet min mand, jeg har mistet min bror, min mor og min far, alle mulige venner«

Bogen ’Just Kids’ om Patti Smiths unge år i New York blev en megabestseller, og hun fik en ny ung fanskare. Nu har hun skrevet en bog om at være næsten 70 år. Om at bo alene med sine katte og at overleve sine venner. Men melankolien bliver aldrig til opgivelse, forklarer hun under sit besøg i København. For glæden er altid større.

FOR ABONNENTER

Kvinden græder stille. Med flad hånd tørrer hun tårerne af kinden. Hun er ung, blond, og hånden sitrer, mens hun venter i nærheden af bordet, hvor Patti Smith signerer bøger. Havde det været passende etikette, hvilket vil sige pop, havde den unge kvinde kunnet græde igennem, måske endda skrige. Men det passer ikke til Patti Smiths punk-etos at have grædende pigebørn omkring sig, hun lægger ikke op til selfies med popstar og fan, men et underspillet møde mellem beatnik og bogelsker.

»Vil I venligst lade være med at fotografere mere«, siger Patti Smith og sender sit bestemte blik mod os, der står til venstre for bordet. Vi parerer ordre.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden