0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild

»Jeg har mistet min mand, jeg har mistet min bror, min mor og min far, alle mulige venner«

Bogen ’Just Kids’ om Patti Smiths unge år i New York blev en megabestseller, og hun fik en ny ung fanskare. Nu har hun skrevet en bog om at være næsten 70 år. Om at bo alene med sine katte og at overleve sine venner. Men melankolien bliver aldrig til opgivelse, forklarer hun under sit besøg i København. For glæden er altid større.

FOR ABONNENTER

Kvinden græder stille. Med flad hånd tørrer hun tårerne af kinden. Hun er ung, blond, og hånden sitrer, mens hun venter i nærheden af bordet, hvor Patti Smith signerer bøger. Havde det været passende etikette, hvilket vil sige pop, havde den unge kvinde kunnet græde igennem, måske endda skrige. Men det passer ikke til Patti Smiths punk-etos at have grædende pigebørn omkring sig, hun lægger ikke op til selfies med popstar og fan, men et underspillet møde mellem beatnik og bogelsker.

»Vil I venligst lade være med at fotografere mere«, siger Patti Smith og sender sit bestemte blik mod os, der står til venstre for bordet. Vi parerer ordre.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden