Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Frivillig i Ringkøbing-Skjern: »Vi ved godt, at professionelle kulturinstitutioner ikke ville kunne overleve herovre«

Der er stor forskel i danskernes kulturvaner fra landsdel til landsdel, viser en undersøgelse, som Politiken Research har foretaget. Ringkøbing-Skjern Kommune i Vestjylland har eksempelvis rekordmange frivillige i kulturlivet. Det lokale museum har over 400.

FOR ABONNENTER

Hans forældre var frivillige før ham, og selv har han været frivillig hele sit liv. Allerede som 16-årig var Børge Hansen kustode på det lokale museum. I dag er han formand for museumsforeningen.

Lige nu står han i Bork Vikingehavn, der er en af museets afdelinger, og taler med Kurt Hundebøl, der også er frivillig. For blot få dage siden var vinden stadig varm. Nu bider den lidt i kinderne. Kurt Hundebøl står nede i en langbåd, der knager lidt, mens bådens lange flade bund rokker op og ned i vandet. Han står med let spredte ben, så han kan holde balancen, mens han fjerner de tunge sten fra bunden af båden, der normalt får den til at ligge roligt. Stenene skal op på land, og det samme skal skibet, for ny is og træbåde går ikke særlig godt sammen. Kurt Hundebøl får ikke en krone for at hjælpe.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden