0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
THEMBA HADEBE/AP
Foto: THEMBA HADEBE/AP

Afsked med en højtelsket ballademager

Frihedskæmper? Statsmand? Verdens samvittighed? Ja. Men Nelson Mandela personificerede også for mennesker over hele kloden selve arkefortællingen om det godes sejr over det onde.

FOR ABONNENTER

Når hele verden i går stod i kø for at sige ord om Nelson Mandela, skyldtes det ikke mindst, at Sydafrikas første sorte præsident var så meget mere end det. Som et overflødighedshorn af værdier, karisma og humor havde han noget at tilbyde alle fra den mest skarptslebne politiske nørd til mennesker, hvis interesse for verden ellers sjældent ville række syd for ækvator.

Nelson Mandela var en Che Guevara med væg-til-væg smil, en Moder Teresa med selvironi, en Oprah Winfrey med dybde som et ocean, en John F. Kennedy, der var mere liv end legende, en Martin Luther King, der fik lov at se sin drøm blive til virkelighed.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden