0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DANIEL HJORTH
Foto: DANIEL HJORTH

Yahhira fødte som 13-årig: »Før drømte jeg om at udrette noget her i livet«

I Guatemala er hver femte gravide under 20 år. 14-årige Yahira Samayoa gemte sin graviditet i 8 måneder. Hun var bange for sin families reaktion. Hun ville være sygeplejerske, men er i dag husmor, som mange andre unge mayapiger.

FOR ABONNENTER

Det er aften. Familien sidder omkring spisebordet. De spiser grøntsagssuppe med nudler og majspandekager. Moderen står ved et brændekomfur og rører i en gryde. Køkkenet er oplyst fra flammerne bag komfurets jernlåge, og fra loftet hænger en glødepære og kaster lys i det tilrøgede rum. For enden af bordet sidder en ung pige og mader en baby.

Pigen hedder Yahira Samayoa, hun er 14. Hun sidder med sin datter. Overfor sidder faderen til barnet, 19-årige Bayrón Gudiel Pérez, og rundt om bordet resten af hans familie – to små søskende, en lillebror og faderen. Yahira Samayoa har boet her hos sin svigerfamilie, siden hun sidste år fødte datteren Britney Natali på hospitalet i Santa Cruz del Quiché, hovedbyen i den fattige provins Quiché i det nordvestlige Guatemala.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu