0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ULLSTEIN BILD/ullstein bild
Foto: ULLSTEIN BILD/ullstein bild

Da brødrene Mann sloges om sandheden

Mens den tyske forfatter Heinrich Mann så Første Verdenskrig som en katastrofe, betragtede hans berømte lillebror, nobelpristageren Thomas Mann krigen som en velsignelse. En ny udstilling i Lübeck fortæller historien om de to brødres indædte kamp mod hinanden.

FOR ABONNENTER

Midaldrende ægtepar, mange kvinder, ældre eftertænksomme akademikere og stort set ingen unge var tirsdag aften gæster i Slesvig-Holstens Hus i Berlin. Her fejrede de, på nogen afstand, at Buddenbrookhaus i Lübeck i morgen fredag åbner en udstilling, ’Broderkrig – Heinrich og Thomas Mann og Første Verdenskrig’. På den udstilling tørner Lübecks to store sønner, brødrene Heinrich og Thomas Mann, sammen på verdenshistoriens slagmark.

Folk taler lavmælt og i små grupper om præsident Putins annektering af Krim i det nye russiske rige. Angsten for, at krisen kommer ud af kontrol, er synligt og hørligt til stede blandt det tyske publikum.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce