Foto: Daniel Hjorth

Nu sover Holger Danske i Skjern

Sidste år blev Danmarks største nationalhelt flyttet til Skjern på en blokvogn. Holger Danske skal redde den vestjyske stationsby fra udkantsproblemerne. Men ikke alle i Skjern tror, at den over 1.000 år gamle, sovende Holger er løsningen på byens vanskeligheder.

FOR ABONNENTER

På parkeringspladsen foran banegården i Skjern forsøger en hollandsk kvinde med et kamera om halsen at få sin familie til at stille sig pænt op foran en af byens nyeste tilflyttere.

Hendes to børn er lidt modvillige, men til sidst får hun et foto af den bronzegrønne skæggede mand, der sidder og sover med korslagte arme ved siden af familiens Honda.

Den fotogene tilflytter er Holger Danske. I denne uge er det et år siden, han efter en ærestur i byens rundkørsel ankom til byen bag på en rød blokvogn.

Siden da er Holger faldet godt til i Danmarks yngste købstad. Efter et kortere ophold i en hal ude på Industrivej har han blandt andet været forbi Skjern Bank Arena, hvor han efter sigende hjalp byens top-4-håndboldhold med at vinde en kneben sejr (25-24) over Bjerringbro-Silkeborg. Og på det seneste har han stået her foran banegården, hvor turister fra ind- og udland har parkeret bilen og taget billeder af sig selv med den danske nationalhelt i baggrunden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce