0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Knægt tiltalt for det største hackerangreb på Danmark

Nu begynder retssagen mod en ung dansk computernørd, som står anklaget for at være hjernen bag danmarkshistoriens største hackerangreb. Nogle af politiets mest fortrolige databaser blev stjålet, og politiet opdagede det aldrig selv.

FOR ABONNENTER


Han gik næsten aldrig nogen steder uden sin bærbare computer. Da politiet ved middagstid 5. juni sidste år bankede på hans dør, stak han af. Han nåede ikke at få sko på, men spænede af sted på strømpesokker. Det eneste, han fik med på flugten, var den bærbare pc. Da betjente erklærede ham anholdt i Thomas Laubs Gade på Østerbro i København, havde han computeren under den ene arm.

Siden den dag har den nu 21-årige it-konsulent siddet varetægtsfængslet i Arresthuset i Ringsted, adskilt fra sin Lenovo Thinkpad-computer. Den har ligget foran Københavns Politis efterforskere og Rigspolitiets teknikere. De har kæmpet for at trænge ind i den krypterede computer. Forgæves. Selv har den it-kyndige ikke villet udlevere adgangskoder, ligesom han har nægtet at udtale sig til politiet om sagen i samfulde 15 måneder.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Læs mere