0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lotte Thorsen
Foto: Lotte Thorsen

Erling Jepsen: »Måske er jeg bare lidt koreaner«

Kan en sydkoreaner spejle sig i en falleret 40-årig dansker, der hedder Allan, som ikke aner, om han har lov til at være her på Jorden? I sidste uge var Erling Jepsen til premiere på et af sine teaterstykker i Seoul.

FOR ABONNENTER

Der er sket noget mærkeligt, skriver forfatteren Erling Jepsen en dag i en mail. Hans teaterstykke ’Manden som bad om lov til at være her på Jorden’ skal sættes op i Sydkorea. Og den sønderjyske hjemstavnsforfatter skal selv med til premieren i Seoul. Erling Jepsen har faktisk aldrig været så langt væk hjemmefra før. En uge inden afrejsen har han allerede sat sin telefon på flytilstand, så han ikke er til at få fat i. Han er blevet vaccineret »lidt mere end nødvendigt« og mailer dagligt nyt om koreansk kultur, skik og brug.

»Det er velset at have små gaver med, så jeg medbringer en halv snes små flasker Gammel Dansk. Og så er det vigtigt med visitkort, så de ved, hvilken stilling man har i samfundet. Begge dele rækkes frem med to hænder«, skriver han.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu