0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lotte Thorsen
Foto: Lotte Thorsen

Erling Jepsen: »Måske er jeg bare lidt koreaner«

Kan en sydkoreaner spejle sig i en falleret 40-årig dansker, der hedder Allan, som ikke aner, om han har lov til at være her på Jorden? I sidste uge var Erling Jepsen til premiere på et af sine teaterstykker i Seoul.

FOR ABONNENTER

Der er sket noget mærkeligt, skriver forfatteren Erling Jepsen en dag i en mail. Hans teaterstykke ’Manden som bad om lov til at være her på Jorden’ skal sættes op i Sydkorea. Og den sønderjyske hjemstavnsforfatter skal selv med til premieren i Seoul. Erling Jepsen har faktisk aldrig været så langt væk hjemmefra før. En uge inden afrejsen har han allerede sat sin telefon på flytilstand, så han ikke er til at få fat i. Han er blevet vaccineret »lidt mere end nødvendigt« og mailer dagligt nyt om koreansk kultur, skik og brug.

»Det er velset at have små gaver med, så jeg medbringer en halv snes små flasker Gammel Dansk. Og så er det vigtigt med visitkort, så de ved, hvilken stilling man har i samfundet. Begge dele rækkes frem med to hænder«, skriver han.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden