0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Claus Nørregaard
Foto: Claus Nørregaard

Mediernes fejl får evigt liv på nettet

Danske medier citerer lystigt fra hinanden, så en enkelt historie kan få stor udbredelse. Men hvis historien viser sig at være forkert, er det de færreste, der retter fejlen. Et stort problem for mediernes troværdighed, mener forfatterne bag to nye bøger.

FOR ABONNENTER

Over 100 procent af danskerne er igennem den seneste uge blevet udsat for en historie i medierne, der ikke passer. Det viser en ny undersøgelse.

En skråsikker statistik som den ovenstående ville måske blive samlet op og blive citeret i andre danske medier. Men det ville være dumt, for tallene er nogle, jeg lige har fundet på. I mere alvorlige tilfælde sker det imidlertid, at den slags forkerte tal og fakta bliver spredt i medierne, og det kender folkene bag DR-programmet ’Detektor’ ret meget til. Gennem de sidste par år har de gjort det til en selvstændig journalistisk genre at tjekke tal og fakta i medierne og samfundsdebatten.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce