Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Claus Nørregaard
Foto: Claus Nørregaard

Mediernes fejl får evigt liv på nettet

Danske medier citerer lystigt fra hinanden, så en enkelt historie kan få stor udbredelse. Men hvis historien viser sig at være forkert, er det de færreste, der retter fejlen. Et stort problem for mediernes troværdighed, mener forfatterne bag to nye bøger.

FOR ABONNENTER

Over 100 procent af danskerne er igennem den seneste uge blevet udsat for en historie i medierne, der ikke passer. Det viser en ny undersøgelse.

En skråsikker statistik som den ovenstående ville måske blive samlet op og blive citeret i andre danske medier. Men det ville være dumt, for tallene er nogle, jeg lige har fundet på. I mere alvorlige tilfælde sker det imidlertid, at den slags forkerte tal og fakta bliver spredt i medierne, og det kender folkene bag DR-programmet ’Detektor’ ret meget til. Gennem de sidste par år har de gjort det til en selvstændig journalistisk genre at tjekke tal og fakta i medierne og samfundsdebatten.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden