0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Jeg var fange hos Islamisk Stat

Han tog ned for at finde to dansksomaliske tvillingesøstre på 16 år i Syrien, hvor de havde giftet sig med jihadister. I stedet endte Ahmad Walid Rashidi i kløerne på terrorbevægelsen Islamisk Stat. I løbet af en måned og fire dage som fange blev den 22-årige danskafghaner tortureret - og tvunget til at mishandle sine medfanger - før han blev løsladt og undslap til Danmark. Nu fortæller han sin historie.

FOR ABONNENTER

Lokalet lignede et kølerum. Et af den slags mørke, kolde, sterile og isolerede lokaler, hvor kød kan hænge på køl fra kroge i loftet. Men det kød, der hang i rummet, var ikke dødt. Det tilhørte et levende menneske, fastbundet og skræmt. Han havde et gråt stykke stof bundet for øjnene, så han kun kunne tænke sig til de rædsler, der ventede ham.

Ahmad Walid Rashidi trådte forsigtigt ind i rummet. Han betragtede med forfærdelse manden foran sig. Han vidste, at angsten var en del af fangevogternes taktik. Her dybt inde i Syrien, i et fængsel bevogtet af terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS), var det blevet sat i system at terrorisere fangerne fysisk og mentalt. Ahmad havde følt det på sin egen krop. Desuden var det umuligt ikke at høre skrigene, der hver eneste dag rikochetterede gennem fængselsgangene.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu