0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Alternativets EU-politik? »Den må jeg lige padle på«

Alternativet er snublende tæt at komme på stemmesedlerne. Og så skal Uffe Elbæk dyste med de andre partiledere på tv. Men det bliver uden en klar politik på centrale områder som skat, flygtninge og EU. Det etablerede Christiansborg dømmer Alternativet ude på forhånd.

FOR ABONNENTER

Danskerne får efter alt dømme et alternativ til de etablerede partier på stemmesedlen til årets folketingsvalg. Alternativet har samlet knap 19.000 vælgererklæringer og er dermed kun omkring 1.000 underskrifter fra at blive opstillingsberettiget. For tiden kommer underskrifterne med en sådan hast, at partiet formentlig når i hus, selv om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skulle finde på at udskrive valget i næste uge.

Det betyder, at Alternativet kommer med i meningsmålingerne. Og at tv er forpligtet til at invitere Uffe Elbæk til partilederrunder side om side med Kristian Thulesen Dahl, Lars Løkke Rasmussen og de andre. På den måde vil danskerne høre alternative yndlingsord som cirkulær økonomi, fjerdesektorvirksomheder og bæredygtig vækst. De forvirrede, nysgerrige og imponerede vil så formentlig søge flere svar på Alternativets hjemmeside. Men det er ikke sikkert, at de finder dem. For Alternativet har ikke svar på det hele.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement