0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mikkel Sommer
Foto: Mikkel Sommer

»Mit indre suser gennem korridorer og kanaler af farver og flettede mønstre«

Ayahuasca er blevet udråbt som udsøgt medicindrik for sindet og har spredt sig fra Amazonas over Atlanten til Danmark. Anders Haubart Madsen tog af sted som både deltager og journalist på en rejse til Djursland og en udsolgt healing-weekend. På trip eller i terapi?

FOR ABONNENTER

I mørket mærker jeg mine ben spjætte mod loftet. Fingrene banker i madrassen i takt til indianske stortrommer, og jeg kan høre skrigene fra to kvinder, der ligger på hver sin madras ved siden af mig. Det her er et trip ud i uopdaget landskab med en psykedelisk væske og en terapiform, jeg ikke kender virkningen af. Jeg har fået at vide, at jeg skal tænke på formålet – formålet med at drikke en traditionel medicindrik fra Amazonas-junglen – nu ligger jeg med gabet vidt åbent og kan ikke gøre andet end at observere mit sind blive suget ind i en vægtløs verden af flettede farver og figurer.

Nede i min mave bobler et plantebryg kaldet ayahuasca. Sammen med 15 andre søgende sjæle ligger jeg ligger i en ladebygning som deltager i et weekendophold og tror, at jeg er her for at lære mig selv bedre at kende. Først opleve, dernæst beskrive oplevelsen. Så kommer jeg i tvivl om formålet – er vi her for at trippe eller for at deltage i en terapeutisk behandling af vores lidelser?

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement