0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

»Jeg har bare altid godt kunnet lide det der med at springe og hænge i luften«

Nogle gange er livet som balletdanser så hårdt, at Ida Praetorius overvejer slet ikke at gå ind på scenen. Men adrenalinkicket overvinder altid udmattelsen for den unge solist, som netop nu spiller fire roller i Det Kgl. Teaters opsætning af juleklassikeren ’Nøddeknækkeren’.

FOR ABONNENTER

»Hun er en af de roller i forestillingen, jeg holder allermest af. Hun giver liv til alle blomsterne i Sukkerfeens rige.

På et tidspunkt danner blomsterne en lang diagonal, og så kommer hun flyvende ned fra hjørnet og laver en Rond de Jambe en L’air. Det er et trin, hvor man springer med det ene ben hængende i luften, mens man roterer det andet ben for til slut at ende på scenen i en attitude, som er, at man står på det ene ben, mens det andet er strakt højt tilbage. Det trin ser bare super imponerende ud, og piger laver det ikke så ofte, for det er meget kraftfuldt og kræver, at man har et godt spring.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce