0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Til masterclass med Mr. True Detective

Nic Pizzolatto er forfatter af tv-serien ’True Detective’. I sidste uge holdt han en masterclass på Filmskolen. Det blev til fire timer om Pizzolatos tilgang til serien. Politiken var med og bringer her et sammendrag i fem akter.

I

Jeg lever mit liv i rædsel.

Om morgenen, når jeg vågner, tænker jeg ikke: Oh my God, mit liv er en drøm! Min første tanke er: Åh. Hvilket nyt helvede venter mig i dag?

Jeg anede ikke, ’True Detective’ ville blive så stort. Og ærligt talt har jeg det meget underligt med det.Jeg har åbenbart valgt den værst tænkelige måde at lave tv på, fordi vi med anden sæson begynder helt forfra med nye karakterer. Vi havde lige fundet rytmen i første sæson, så var det slut. Men jeg har fra første færd set ’True Detective’ som en serie med en færdig, afrundet historie for hver sæson.

’True Detective’ er som en roman. Det er det, tv-serien kan. Når man gør et narrativ serielt, er der mulighed for at lægge alle mulige temaer, symboler og karakterarbejde ind ligesom en roman med mange lag.

I mit første tv-job skrev jeg to afsnit af ’The Killing’ – og producerede dem selv. Det var min tv-skole. Jeg kom med input og ideer, men der var hele tiden nogen, der affejede mig med: »Jeg har skrevet til tv i 20 år, så ...« Ok. Fint nok med din erfaring, men din ide er stadig virkelig dårlig, tænkte jeg. Jeg var ikke tilfreds med første sæson af ’The Killing’ og bestemte mig for, at hvis jeg skulle lægge navn til noget, ville jeg have mere kontrol.

Jeg skrev ’True Detective’ alene og i totalt vakuum. Jeg ville have en helt færdig pakke, som ikke skulle udvikles og ændres til døde af andre med prøveafsnit og afstemninger.

Så jeg holdt fast i ’True Detective’, indtil jeg vidste, jeg ville kunne lave den selv.

Kommer du med færdige manuskripter til to fulde afsnit og