0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

All inclusive ved Europas yderste port

Her kommer vi. Familien Fallah fra Ringkøbing. Til Lesbos i Grækenland. Slikke sol, drikke drinks, dase ved swimmingpoolen. 27.000 kroner. All inclusive. Men det blev også møde med nogle af de 77.000 bådflygtninge, som i år er kommet til Grækenland.

FOR ABONNENTER

Hver morgen lidt før seks kører en lille engelsk mand med langt leverpostejfarvet bundesligahår op ad en stenet, afsvedet græsk bjergskråning for at spejde efter både med flygtninge, der er på vej mod øen Lesbos for at trænge ind i Fort Europa og finde et bedre liv end det, de havde i forvejen. Mandens navn er Eric Kempson, og denne milde morgen, der hastigt er ved at forvandle sig til en brændende hed dag, standser han sin lille blå bil halvvejs oppe ad bjerget, tager en kikkert frem og spejder mod Tyrkiets kyst. Udsigten er storslået. Blåt vand, morgendis, vindspring i de små krappe bølger og bjerge, der falder lige ned i havet.

Dagen gryr over et smalt og solbeskinnet stræde, men også over en voldgrav, der skal beskytte Europas 750 millioner indbyggere mod indvandrere og flygtninge på rejse fra Asien og Mellemøsten. En folkevandring, som splitter de europæiske befolkninger, og som har efterladt et handlingslammet EU med en medlemsskare af nationer, der slås med deres egen selvforståelse som humanitære havne, og som ikke kan finde ud af, om de skal kæmpe i fællesskab eller kaste sig ud i en kamp, hvor det er alle mod alle.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden