0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 KATINKA HUSTAD
Foto: KATINKA HUSTAD

Risskov. Radiovært Peter Falktoft (til venstre) fortæller om sin barndoms steder i Risskov ved Aarhus. Til højre kulturredaktør på Politiken Rune Lykkeberg.

Alt, hvad jeg har opnået, er ren og skær trods

Serie. Barndommens steder Som ung vidste Peter Falktoft, at han var et hak bedre end alle andre - alene fordi han kom fra Risskov. Selv om alle narrehattene gjorde, hvad de kunne for at få ham ned med nakken. De kaldte ham ballademager og lovede ham en fremtid som kørelærer. I dag er manden »meget, meget tilfreds« med den, han er blevet.

Jeg er ved frisør for nogle dage siden. Så kommer en gut ind, jeg kan høre ham, men ikke se ham. Du ved, hvordan man kigger ligeud og ikke drejer hovedet, når man er til frisør. Jeg aner ikke, hvem det er. Så sidder vi og snakker lidt, som man altid gør. Fjernsynet kører, og de viser nogle billeder fra Gaza, hvor der bliver bombet løs. Så siger min frisør, Ingeborg: »Hold da op. De går godt nok til den«.

Jeg siger: »Ja, de må simpelthen styre sig. Det er for drabeligt det der«. TV 2 News har skruet op for blusset, de viser døde børn og alting.

Lige pludselig lyder det fra højre: »Jeg har ikke en skid sympati med de palæstinensere. De er selv ude om det. De kan lade være med at stemme på en terrororganisation«. Alle de klassiske ting.

Så siger jeg: »Jeg har umiddelbart sympati med børn, der får bomber i hovedet«.

Han gentager, at de selv har stemt på Hamas.

Jeg svarer, at vi ikke skal give børnene skylden for, hvad deres forældre stemmer. Jeg siger også alt det klassiske, du ved. Det vi nu siger.

Så siger han: »Du kan gå ned og spørge børnene, hvorfor deres forældre stemmer på Hamas«.

Jeg svarer, at det har jeg gjort. Det blev til otte programmer på DR, som han selv kan gå ind og se.

Det kører i hårdknude. Til sidst spørger han: »Er du aktivist eller journalist?«.