0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Hald
Foto: Marie Hald

Grønlykke: Kyllingen er sindbilledet på fødevarebranchens elendighed

Danmark er en restaurantsupermagt, men danske basisfødevarer har aldrig været dårligere, mener Løgismoses Jacob Grønlykke. Med det nye selskab L+M vil han og Claus Meyer genoplive passionen i madproduktionen.

FOR ABONNENTER

Jacob Grønlykke står ved en køledisk i Løgismoses lokaler på Langelinie, et stenkast fra Den Lille Havfrue, og kigger på Løgismoses 90-kroners kyllinger, som selskabet importerer fra Frankrig. Det er kyllinger, der har gået rundt i en skov uden indhegning i det meste af deres liv, og hvor racen er udvalgt for sin smagskvalitet.

»Herhjemme er racerne udvalgt efter, hvor hurtigt de kan vokse. Smag indgår ikke i overvejelserne – heller ikke for mange af de økologiske. Vores vision er, at vi får landmænd til at lave noget lige så godt i Danmark«, siger den 54-årige tidligere bestyrelsesformand og medejer af et af tidens mest succesrige fødevarevirksomheder, Løgismose, kendt ikke mindst for sin succesrige serie af gourmetprodukter i Netto.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere