0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lionel Cironneau/AP Photo/AP
Foto: Lionel Cironneau/AP Photo/AP

De åbne svenske hjerters far

Som borgerlig svensk statsminister stod Fredrik Reinfeldt i otte år bag EU's mest generøse asylpolitik. I 2014 ventes over 80.000 at ankomme til Sverige. I dette eksklusive interview forklarer Fredrik Reinfeldt tænkningen bag den svenske udlændingepolitik.

FOR ABONNENTER

I dag er det halvanden uge siden, jeg besøgte Fredrik Reinfeldt i Moderaternas hovedkvarter i Riksdagens hovedkvarter i Stockholm. På det tidspunkt var det højsæson for kandestøberier om Sverigedemokraternas sindelag.

Svensk parlamentarismes dårlige samvittighed. Partiet, som Fredrik Reinfeldt gennem otte år som borgerlig svensk statsminister frasagde sig ethvert samarbejde med. Han har svaret høfligt, kultiveret og præcist. Lidt maskinelt. I 35 minutter. Først da han får det sidste spørgsmål, bliver han en anelse spids. Viser noget, der minder om følelser. Jeg har adresseret, at flere borgerlige danske toppolitikere umiddelbart efter det svenske valg i september klandrede Reinfeldt for at svigte det borgerlige Sverige ved at gå af, selv om flertallet af de svenske vælgere havde stemt borgerligt.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement