Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Melissa Kühn Hjerrild/Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Melissa Kühn Hjerrild

Han ejer kunst for mange millioner: »Det er filantropi. Fuldstændig. Jamen, det er det!«

Jens Faurschou tænker større end andre på den danske kunstscene. Når andre gallerister og kunsthandlere satser på Kødbyen, satser han på Beijing. Han tjente en formue på Munch og er tæt på Ai Weiwei. Han viser spektakulære udstillinger. Gratis. Og er nok landets største kunstsamler. Nu vil Faurschou bygge kunstcenter på Papirøen. Måske åbner han også i New York. Hvad går det hele ud på?

FOR ABONNENTER

Faktisk ved vi ikke voldsomt meget om Jens Faurschou, da vi med en sludfyldt vind i ansigterne går ud ad den kaj i Nordhavn, hvor han har ombygget et pakhus til en art tempel for kunsten. Og her taler vi altså ikke om kunst af den trivielle, middelmådige slags. Vi taler om det bedste. Superliga.

Jo jo, vi ved godt, at Faurschou er en af de store. At han og hans tidligere kone, Luise, drev galleri midt i København. At han også har noget kørende i Beijing. Og at folk i miljøet slår en ærefrygtig tone an, når de taler om ham. Som var han en kunstens Don Corleone.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden