0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Matthew Orselli
Foto: Matthew Orselli

Guderne hænger stadig ved

Ifølge New York Times er Chigozie Obioma »den mest lovende debutant fra det afrikanske kontinent«. Nu kommer han til Louisiana Literature for at fortælle om romanen ’Vi var fiskere’, der også udkommer på dansk. Med sin blodige familiekrønike fortæller han, hvorfor Nigeria, Afrikas folkerigeste nation, ikke gør fremskridt.

FOR ABONNENTER

Chigozie Obioma ved præcis, hvad hans forældre vil sige, når de henter ham i lufthavnen hjemme i Nigeria.

»De vil trække mig til side og hviske, at jeg endelig skal undgå mr. den-og-den. Hvorfor, vil jeg spørge, selv om jeg godt kender svaret. Jo, vil de sige, fordi han har bedt til igbo-tordenguden Amadioha«.

Og det vil være forklaring nok. For selv om Obioma har boet i USA i en årrække, glemmer man ikke lige sådan, at de traditionelle afrikanske guder kan være ondskabsfulde. Og at en person, der har kontakt med dem, naturligvis bør undgås.

Den nigerianske forfatter ler en smittende lys latter i telefonen fra USA, hvor han underviser på University of Nebraska–Lincoln, da han fortæller historien. Men netop kampen mellem gamle guder og den postkoloniale nutid er et stærkt tema i ’Vi var fiskere’, hans debutroman, der nu udkommer på dansk. Som den yngste nogensinde blev han shortlistet til den store britiske litteraturpris Mann Booker-prisen sidste år. Romanen skaffede ham på forsiden af Le Monde og har fået flotte anmeldelser verden over. I Politiken gav Lise Garsdal den engelsksprogede udgave fem hjerter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden