0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Omvendte malerier. I 1969 vender Georg Baselitz første gang motiver på hovedet. Et af de første værker hedder ’Skoven på hovedet’. Her sidder Baselitz i sit nuværende atelier 47 år senere. Foto: Peter Knaup

»Før var alle gode kunstnere dårlige for mig, fordi de var i vejen«

Han har levet i to totalitære Tysklande, og han kan stadig ikke forsone sig med sit fædreland. Men ellers går det strygende for Georg Baselitz: Han har fået styr på misundelsen og ligger stadig på knæ og maler de værker, der går for millioner af kroner. I dag åbner en udstilling på Museum Jorn af nogle ting fra lageret, han vil afprøve på danskerne. For vi er så oplyste og dannede, har han hørt fra sin ven Per Kirkeby.

FOR ABONNENTER

Han er måske mest berømt for at have stillet sine motiver på hovedet. Det begyndte han på sidst i tresserne, for at man skulle lægge mærke til maleriet, ikke motivet. Af samme grund gjorde han det kun med velkendte motiver såsom menneskekroppe.

Georg Baselitz er en af efterkrigstidens største europæiske malere og repræsenteret på alverdens museer. Herhjemme er et billede fra hans serie ’Helte’ et af Louisianas stoltheder.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce