0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: AP/Collage: Per Bergsbo

Den ubekvemme patriot

Oliver Stone har lavet en film om whistlebloweren Edward Snowden. Instruktørens hovedpersoner er ofte politisk kontroversielle, og han får sværere og sværere ved at hive penge hjem til sine film i USA.

FOR ABONNENTER

Betaget af Apples lækkerier og Facebooks fastfoodfællesskab giver vi rask afkald på store dele af vores privatliv. Vi bliver i hidtil uset grad kigget over skuldrene, og Storebror holder øje med os via øjet i vores ’personlige computer’, uden at vi aner det. Vi ophober enorme mængder information om os selv, som kan misbruges af magthaverne og i vid udstrækning bliver det.

Det handler Oliver Stones nye spillefilm, ’Snowden’, om. Edward Snowden skildres som patrioten, der fra sin position i selve forsvarsberedskabets nervecenter begynder at sætte spørgsmålstegn ved sit lands brug og misbrug af private oplysninger. Han tænker på sit land. På USA.

Men på en måde er internettet det nye land, vi alle sammen er blevet borgere i, uanset nationalt tilhørsforhold. Et land, vi endnu ikke kender særlig godt. Et på mange måder lovløst og grænseløst territorium. Det vilde virtuelle Vesten.

»Hvor er din mikrofon?«, spørger Oliver Stone og kigger søgende rundt på bordet, hvor min lille diktafon ligger og putter sig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden