0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

von Trier: Jeg ER ussel i forbindelse med kvinder

I oktober 2010 udkom Politikenjournalisten Nils Thorsens bog 'Geniet - Lars von Triers liv, film og fobier'. Dette uddrag fra bogen kredser om instruktørens forhold til kvinder. Der aldrig har været ubesværet. For nu at sige det mildt.

FOR ABONNENTER

Instruktøren ligger på siden hen over det lille, sorte bjerg af en sækkestol på gulvet i sit kontor i hjemmets underetage. Som en bleg og bugtet aflejring oven på et ældre jordlag, iført et par løse, plasterfarvede trekkingbukser og en sort T-shirt. Selv sidder jeg overfor på gulvet og spekulerer med rank ryg og strøm i alle synapser over, hvordan jeg skal få ham til at fortælle om sin ungdoms oplevelser med kvinder.

Det er et par timer siden, Lars von Trier tog imod i døren. Skægget er længere, end det plejer, og kraniets tromler og drivremme synes også at køre lidt langsommere end sædvanligt. Udenfor er det oktober, og i det store vindue mod havens skråning rejser himlen sig over åens snoede løb i en diset, grå kuppel, der både ser ud til at strække sig uendeligt og slutte lige for enden af haven.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu