0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anders Peter Skovsen
Foto: Anders Peter Skovsen

Kompagniet, der var omringet af Taleban

1. kapitel. Regeringen har besluttet, at der skal laves en samlet vurdering af den danske militære indsats i Afghanistan. Læs eller genlæs serien om Hold 9, som blev det hårdest ramte hold danske soldater i krigen i Helmand-provinsen.

FOR ABONNENTER

De afghanske kvinder var på vej væk. Ansigterne var dækket af slør, så kaptajn Mads Silberg kunne ikke se deres ansigter. Men deres lange gevandter var tydelige, da de i mindre grupper hastede ned ad grusvejen med små børn i hænderne.

Væk fra soldaterne.

Solen var begyndt at stige på himlen, og den danske kaptajn gik sammen med en deling på omkring 40 soldater hen over de grønne marker, hvor opiumsvalmuerne var ved at vokse op. Mads Silbergs militærstøvler sank lidt ned i den klæbrige jord, mens han og de andre nærmede sig en række huse, som kvinderne og børnene netop havde forladt.

Han var ikke i tvivl. Kvindernes flugt var et faresignal.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden