Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ezequiel Scagnetti/EC/Reporters Press Agency/Ezequi
Foto: Ezequiel Scagnetti/EC/Reporters Press Agency/Ezequi

Slavebarn til tops i unionen

Medlem af Europaparlamentet og tidligere EU-kommissær Sandra Kalniete blev i går forhindret af de russiske myndigheder i at deltage i Boris Nemtsovs begravelse. 2. maj 2004 skrev Politikens Thomas Lauritzen denne artikel om Kalnietes dramatiske liv og historie.

FOR ABONNENTER

Tæppet af grågrønne eller sølvskinnende tage af metal slipper kun modvilligt tågen over byen øst for Østersøen denne eftermiddag i april. I gaderne blander nye biler fra Vesteuropa sig med de ramponerede, elektriske Skoda-busser. Der er en fornemmelse af opbrud, et folk på vej ud af noget gammelt og tungt, ind i noget nyt, hurtigt og ukendt.

De fleste huse er lave. Ser man et enkelt højhus, så er det et moderne hotel med en bar i toppen. De er stolte af udsigten i Riga. Her få dage før deres debut som borgere i Den Europæiske Union ser letterne fremad, mens de forsigtigt begynder at slutte fred med minderne om fortidens undertrykkelse, lidelser og tab.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden