0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Torben Stroyer/Jyllands Posten
Foto: Torben Stroyer/Jyllands Posten

Krigsreporter, ikon - og medskyldig i mord?

Journalist og forfatter Jan Stage var vild med generaler og guns og havde et afslappet forhold til sandheden. Han delte en hemmelighed med vennen Lasse Ellegaard, som først nu er kommet for dagens lys.

FOR ABONNENTER

Dette er et portræt af den nu afdøde krigsreporter og forfatter Jan Stage. Det er også en historie om hans ven gennem 32 år, journalist Lasse Ellegaard, og deres indbyrdes fortrolighed. Om de oprørende oplysninger, de udvekslede en aften i Istanbul for 13 år siden på en italiensk restaurant med udsigt til Bosporusstrædet, mens de drak kaffe og prøvede at forstå en verden, der netop havde forandret sig for altid.

Jan Stage var på vej til Afghanistan for Ekstra Bladet. Han skulle dække den forestående amerikanskledede krig i det bjergrige og Talebanstyrede land, hvor bomber og senere landstyrker skulle indfange Osama bin-Laden, ramme al-Qaeda og hævne terrorangrebet 11. september mod World Trade Center og Pentagon. Istanbul udgjorde en mellemlanding på journalistens vej til frontlinjen, og Jan Stage boede på Lasse Ellegaards gæsteværelse i en lille uge.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu