0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Per Bergsbo
Foto: Per Bergsbo

Vil den rigtige Steve Jobs venligst træde frem?

Han gav os Apple-computeren. Med mus, ikoner og klik. Stak musik i vores lommer med iPoden. Ændrede vores måde at være i kontakt på med iPhonen. Og vores læsevaner med sin iPad. Før næste uges premiere på en ny film om Steve Jobs spørger vi, hvem han egentlig var?

FOR ABONNENTER

Steve Jobs var bedøvet. Temmelig eftertrykkeligt. Og ved at komme sig oven på en levertransplantation samt en lungebetændelse forårsaget af hans kræftsygdom. Men da lægen anbragte en maske over hans ansigt, vågnede noget i ham. Han flåede masken af, mumlede, at han hadede dens design, og nægtede at tage den på igen. I sin halvkoma skal han ligefrem have bedt de omkringstående stille med fem forskellige udkast til masker, så han kunne vælge det bedste.

Episoden står beskrevet i Walter Isaacsons biografi om Apples grundlægger Steve Jobs, den autoriserede, som danner grundlag for den kommende spillefilm om Steve Jobs. Og historien siger i hvert fald tre centrale ting om manden. Han havde en instinktiv fornemmelse af, hvad folk – han selv inklusive – ønskede. En evne til derudfra baglæns at regne ud, hvad et produkt skulle kunne. Og en vilje til at sætte sig igennem helt ned i detaljen, hvilket vandt ham flere beundrere rundt om i verden end venner blandt sine nærmeste.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu