0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Melissa Kühn Hjerrild/Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Melissa Kühn Hjerrild

Covergirl for en legendarisk filmbølge

Det er 58 år siden, en purung Hanne Karin tog til Paris med ét par beskidte hvide sko og én sort kjole for at blive Anna Karina, galionsfigur for ikke alene sin mand, den geniale instruktør Jean-Luc Godard, men for en hel film- og kulturstrømning, der blæste frisk vind i en stivnet filmtradition. I aftes modtog hun en Æresbodil i København for sin livslange indsats.

FOR ABONNENTER

Vi sidder på Boulevard Saint-Germain, vejen, der gennemløber venstre Seine-bred i Paris. Det 6. arrondissement, sixième for de lokale. Restauranten hedder Vagenende, og alt er såmænd fint nok. Jeg ville bare hellere sidde 350 meter herfra, henne på Les Deux Magots.

Som er en turistfælde og yadda yadda, jeg ved det godt. Men også den café, der har samlet digtere, musikere og filmfolk i hen ved et århundrede efterhånden, et pejlemærke i kunstnernes Paris.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden