0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nekrolog: Den hemmelighedsfulde prins

Selv om prins Henrik boede i Danmark i over et halvt århundrede, forblev han i høj grad fortsat fransk - og sig selv. Danskerne og prinsen havde i mange år ganske svært ved at komme på bølgelængde, men sent i livet oplevede han nærmest folkelig kultstatus. Prinsen døde efter længere tids sygdom. Han blev 83 år.

FOR ABONNENTER

I forbindelse med sin 60 års fødselsdag i juni 1994 erklærede fødselaren, prins Henrik, at glæde er en livsindstilling. Og han slog fast, at han var et lykkeligt menneske:

»Lykkeligt, fordi jeg gerne vil være lykkelig. Jeg tror, jeg er et positivt menneske, det er ingen ros, det er noget medfødt. Jeg synes, vort liv er for kort til at kede sig og til at ødelægge det med sortsyn. Jeg vil gentage: glæde er en livsopfattelse, men også en beslutningsproces. Så hvorfor ikke indstille hjernen på den bølgelængde, der siger: Jeg skal være lykkelig! - sætte en positiv strøm i gang i stedet for en negativ«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden