Inge Adriansen stoppede som museumsinspektør i 2014, men formidlingen af kulturhistorien blev et livslangt projekt.
Arkivfoto: Martin Lehmann

Inge Adriansen stoppede som museumsinspektør i 2014, men formidlingen af kulturhistorien blev et livslangt projekt.

Dødsfald

Kulturhistoriens engagerede fortæller er død

Fhv. museumsinspektør Inge Adriansen blev 73 år gammel.

Dødsfald

Inge Adriansen nåede at være ansat på Sønderborg Slot i 45 år, frem til 2014 som museumsinspektør, men hun nåede i årenes løb at blive kendt for meget andet end sit job på det lokale museum.

Hun var en af dem, pressen ringede til for at høre, hvordan tv-serien '1864' klarede sig i forhold til de virkelige hændelser, og når det blev diskuteret, hvorvidt Danmark burde have en helligdag for at markere frigivelsen af slaverne i det tidligere Dansk Vestindien, blev hun også hentet ind som en vigtig stemme.

Inge Adriansen blev født i Skanderborg og blev student fra Aarhus Katedralskole. Hun blev faglærer i historie i 1967, og var i et par år derefter ansat som lærer ved Håndværkerskolen i Sønderborg.

I 1969 blev hun ansat som projektmedarbejder ved Sønderborg Slot, og i de følgende årtier bestred hun forskellige poster på museet, blandt andet som museumspædagog og senere, efter at have skrevet en ph.d.-afhandling i folkemindevidenskab, som museumsinspektør og souschef på museet.

Selv om Inge Adriansen blev ramt af sygdom fortsatte hun med at holde sine velbesøgte foredrag og skrive sine bøger. Hun nåede at skrive og redigere en lang række udgivelser. Den sidste udkom for kort tid siden.

Hun modtog en lang række hædersbevisninger for sit arbejde med kulturhistorien.

Inge Adriansen blev 73 år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden