0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Michael Rasmussen (her i selskab med Socialdemokraternes Morten Bødskov) siger undskyld på hele brancehens vegne. Begge deltager i finanssektorens brancheorganisation, Finans Danmarks, årsmøde i Skuespilhuset i København.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bankernes formand siger undskyld: Vi har brudt kontrakten med samfundet

Michael Rasmussen opfordrer i sin tale ved årsmøde bankerne til at stramme op på det etiske grundlag.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Michael Rasmussen, der er formand for bankernes og pengeinstitutternes brancheforening, Finans Danmark, undskylder i sin tale på foreningens årsmøde for de sager om hvidvask og svindel med refusion af udbytteskat, som har præget medierne de forgangne måneder.

»Vi har i årets løb set sager, hvor vi i sektoren har begået så alvorlige fejl, at der er tale om brud på den kontrakt med samfundet, vi som banker og kreditinstitutter har til opgave at leve op til. For de fejl vil vi som samlet sektor gerne sige undskyld til vores kunder og til samfundet«, lød det i formandens tale.

Han minder mødedeltagerne om, at sagerne har kostet alvorlige ridser i lakken på bankernes image.

»Når danskerne ser på os - altså de af os herinde, der er direktører i en finansiel virksomhed - så tror jeg, at mange af dem ser en gruppe mænd og kvinder, der har tænkt mere i egen indtjening end i samfundets ve og vel. Vi skal gøre os klart, at problemet starter og slutter hos os - ikke hos medarbejderne i sektoren«, siger formanden.

Formand: Se indad

Han fremhæver i talen, at Finans Danmark vil gøre det nødvendige for at få ryddet op i branchen.

Man har oprettet en særlig taskforce, der skal komme med bud på, hvordan man forhindrer kriminelle i at udnytte banksektoren.

Foreningen bakker samtidig op om de politiske initiativer, som sagerne måtte føre med sig.

Og så opfordrer Michael Rasmussen, der er koncernchef i Nykredit, sine kolleger til at se sig selv grundigt i spejlet.

»Vi skal hver især gå tilbage til den virksomhed, vi står i spidsen for, og så skal vi sammen med kolleger og ejere gøre os helt klart, hvordan netop vores virksomhed bidrager positivt til samfundet«.

»Vi skal gøre op med os selv, om vi laver forretninger, der ikke kan forklares og forsvares. Hvis svaret er ja, så skal man ikke lave de forretninger. Det gælder alt - herunder i forhold til hvidvask, skat og udbytte«.

»Vi kan ikke nøjes med at sige til hinanden og omverdenen, at det, vi laver, og de forretninger, vi gør, er meningsfulde, fordi de giver økonomisk mening. De skal også give mening for samfundet i bredeste forstand, lyder det i talen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden