0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I 2014 samledes EU’s ledere (billedet), kort efter at lækagen LuxLeaks havde afsløret omfattende skatteundgåelse i Luxembourg og rystet Europa. Lederne udtalte, at »der er et presserende behov for at fremme indsatsen i kampen mod skatteundgåelse og aggressiv skatteplanlægning både globalt og på EU-plan«. Siden topmødet i 2014 har en række lande forsøgt at bremse forsøget på at vedtage tiltag mod skatteundgåelse, fortæller finansminister Kristian Jensen (V). Han vil ikke sætte navne på, men i referater fra fortrolige møder udpeger tyske embedsfolk Irland, Malta, Luxembourg og Storbritannien som stopklodserne. Landene er repræsenteret ved regeringslederne i gult ovenfor. Arkivfoto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Irland, Holland og Luxembourg suger skatter ud af de andre EU-lande

Ved hver ny lækage lover verdens ledere handling. Men flytter det noget, eller finder de rige nye veje til at undgå skat? Ny forskning viser, at nogle af de værste skattelylande ligger i EU. Lækkede mødereferater viser, de bremser indsatsen.

FOR ABONNENTER

Den folkelige forargelse havde kogt i ugevis, da EU-landenes ledere samledes til topmøde fem dage før juleaften 2014.

Måneden forinden var lækagen LuxLeaks begyndt at rydde forsider verden over. Historierne stod i kø om, hvordan EU-landet Luxembourg i årevis havde lavet hemmelige aftaler, som tillod multinationale virksomheder at sende svimlende beløb ud på øer med nulskat.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden