Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard
Tegning: Claus Nørregaard
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyt til Kongerækken hos Politiken Histories serie om Arktiske Eventyr: Vil det moderne Grønland ende med at forlade Rigsfællesskabet?

Historiepodcasten Kongerækken er klar med ny serie, der i fire afsnit gennemgår Grønlands historie fra vikingen Erik den Røde over Hans Egede og til diskussionen om Grønlands modernisering og udviklingen i retning af større selvbestemmelse.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kongerækken hos Politiken Historie

Hør podcast: Grønlands betydning
Hør podcast: Grønlands betydning

Henter…

Både grønlændere og danskere rullede med øjnene og rystede på hovedet, da den amerikanske præsident Donald Trump i august 2019 luftede idéen om at købe Grønland ud af rigsfællesskabet med Danmark.

Den efterfølgende diskussion har vist, at der bestemt ikke er enighed om Grønlands status eller synet på øens historie. For har Danmark været en undertrykkende kolonimagt, eller har Grønland udelukkende haft gavn af den tætte tilknytning til danskerne?

Spørgsmålet står åbent, men samtalen er væsentlig, da Grønlands strategiske betydning er afgørende for Danmarks status i det det internationale samfund. På den måde kan Trumps klodsede købstilbud være katalysator for en svær, men nødvendig diskussion mellem rigsfællesskabets parter.

Kongerækkens serie om arktiske eventyr udkommer dagligt fra 6. til 9. oktober.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden