Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard
Tegning: Claus Nørregaard
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyt til Kongerækken hos Politiken Histories serie om Arktiske Eventyr: Missionæren Hans Egede var til grin blandt inuitterne

Historiepodcasten Kongerækken er klar med ny serie, der i fire afsnit gennemgår Grønlands historie fra vikingen Erik den Røde over Hans Egede og til diskussionen om Grønlands modernisering og udviklingen i retning af større selvbestemmelse.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kongerækken hos Politiken Historie

Hør podcast: Hans Egede
Hør podcast: Hans Egede

Henter…

Inuitterne var superoverlevere, der havde perfektioneret deres levevis i det ekstreme grønlandske klima. Derfor havde de også god grund til at stille sig kritisk an over for den dansk-norske præst Hans Egede, der i 1721 begyndte sin missionsvirksomhed i området omkring nutidens Nuuk.

Men Egede fik efterhånden lært sproget og fik med møge og drøje omvendt et antal grønlændere, og kristendommen bed sig fast. Med tiden blev det en opgave for grønlænderne selv at udbringe det hellige budskab, og indsatsen fra missionshjælperne, de såkaldte kateketer, i kristningen af Grønland kan ikke undervurderes.

Kongerækkens serie om arktiske eventyr udkommer dagligt fra 6. til 9. oktober.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden