Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard
Tegning: Claus Nørregaard
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyt til Kongerækken hos Politiken Histories serie om Arktiske Eventyr: For 100 år siden havde polarforskerne rockstjernestatus

Historiepodcasten Kongerækken er klar med ny serie, der i fire afsnit gennemgår Grønlands historie fra vikingen Erik den Røde over Hans Egede og til diskussionen om Grønlands modernisering og udviklingen i retning af større selvbestemmelse.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kongerækken hos Politiken Historie

Hør podcast: Legendariske ekspeditioner
Hør podcast: Legendariske ekspeditioner

Henter…

Verdens største ø var længe i både geografisk, kulturel og botanisk forstand et mysterium. Derfor drog et væld af videnskabelige ekspeditioner ud for kortlægge landet, studere dyr og planter og dokumentere fangersamfundenes kultur.

Mænd som Knud Rasmussen, Peter Freuchen og Ludvig Mylius-Erichsen blev berømte personligheder, der både skabte store forskningsresultater og pirrede drømmene om storslåede eventyr.

Men de legendariske ekspeditioner ud i det ukendte var alt andet end ufarlige, og flere polarfarere kom til at betale en høj pris for deres vovemod.

Samtidig begyndte spørgsmålene om Grønlands fremtid at trænge sig på: Skulle Grønland være et friluftmuseum for en uspoleret fangerkultur, eller skulle det grønlandske samfund følge med den øvrige verden ind i den nye tid?

Kongerækkens serie om arktiske eventyr udkommer dagligt fra 6. til 9. oktober.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden