0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Det Kongelige Bibliotek / Fotografisk Atelier
Foto: Det Kongelige Bibliotek / Fotografisk Atelier

Hot. 1980’ernes unge vrede digterikon Michael Strunge er et tilsyneladende altid aktuelt ikon - nu i Peter Rewers biografi.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk uge 47: Hvorfor er Strunge stadig vores vredesikon?

Hør Rune Lykkeberg og gæster diskutere Michael Strunge, Klavs Birkholms bog om livet efter mennesket, David Vanns roman Goat Mountain og sæsonens hitbøger i ugens litteraturpodcast fra Boghallen.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I denne uges litteraturpodcast spørger Politkens kulturredaktør og nu også podcastvært Rune Lykkeberg sine gæster i Bogfolk om bl.a. følgende:

Peter Rewers biografi om Strunge er hot stuff. Hvad er det med Michael Strunge og vores fascination af 1980’ernes unge vrede digterikon?

Klavs Birkholm har skrevet en bog om vejen mod homo artefakt. Hvad sker der efter mennesket?

Hvilke titler er løbet med læserne i denne sæson?

Og hvad fik Kim Skotte ud af at læse Goat Mountain af David Vann?

Gæster: Christoffer Emil Bruun, Kim Skotte, Christina Thiemer og Peter Rewers.

Hør det hele her:

Hent også Bogfolk som podcast på blandt andet vores egen side, i iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden