0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
 Simon Klein Knudsen
Foto: Simon Klein Knudsen

Dorte Nors kæmpehitter i USA, mens hun er mindre kendt i hjemlandet Danmark. Lilian Munk Rösing anmelder hendes nye roman i ugens Bogfolk.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har amerikanernes foretrukne danske forfatter skrevet en god bog?

Denne uges Bogfolk handler om Dorte Nors nye roman 'Spejl, skulder, blink', om Henriette Jensen, der var en af 300 sorte danske slaveefterkommere, om Mikkel Rosengaard voksenromandebut med 'Forestillinger om Ana Ivan', som vækker akut læselyst hos vores anmelder. Og så får vi en matematiker til at læse systemdigtning.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I ugens Bogfolk, Politikens ugentlige podcast om litteratur, taler Jes Stein Pedersen med Lilian Munk Rösing om Dorte Nors nye roman ’Spejl, skulder, blink’, der er et regulært romanhit i USA.

Og så er der udkommet en bog om en skurk, Den Store Hvide Mand fra Vesten, som er skyld i så megen elendighed: Racisme, kvindeundertrykkelse, krig, folkedrab – og slaveri. Men måske er det ikke den hvide mands skyld alligevel? Rune Lykkeberg fortæller om den schweizisk-isralelske psykolog og filosof, Carlo Strenger.

Vi skal også stifte bekendtskab med Henriette Jensen, der blev født på de vestindiske øer og var en af de 300 sorte slaveefterkommere, som kom til Danmark i perioden 1880-1920.

Mikkel Rosengaard voksenromandebuterer desuden med ’Forestillinger om Ana Ivan', som vækker akut læselyst hos vores anmelder. Vi fangede desuden Rosengaard tilfældigt i Boghallen til en spontansnak.

Og så bliver vi ikke mindst klogere på, hvad en lektor i matematik får ud af at læse Klaus Høecks litteraturprisnominerede systemdigtning.

Vært: Jes Stein Pedersen

Prislæser: Simon Kristensen

Gæster: Sophie Engberg Sonne, Rune Lykkeberg, Mikkel Rosengaard

Redaktion: Jes Stein Pedersen og Hanne Budtz Jørgensen

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…