0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Har amerikanernes foretrukne danske forfatter skrevet en god bog?

Denne uges Bogfolk handler om Dorte Nors nye roman 'Spejl, skulder, blink', om Henriette Jensen, der var en af 300 sorte danske slaveefterkommere, om Mikkel Rosengaard voksenromandebut med 'Forestillinger om Ana Ivan', som vækker akut læselyst hos vores anmelder. Og så får vi en matematiker til at læse systemdigtning.

 Simon Klein Knudsen
Foto: Simon Klein Knudsen

Dorte Nors kæmpehitter i USA, mens hun er mindre kendt i hjemlandet Danmark. Lilian Munk Rösing anmelder hendes nye roman i ugens Bogfolk.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I ugens Bogfolk, Politikens ugentlige podcast om litteratur, taler Jes Stein Pedersen med Lilian Munk Rösing om Dorte Nors nye roman ’Spejl, skulder, blink’, der er et regulært romanhit i USA.

Og så er der udkommet en bog om en skurk, Den Store Hvide Mand fra Vesten, som er skyld i så megen elendighed: Racisme, kvindeundertrykkelse, krig, folkedrab – og slaveri. Men måske er det ikke den hvide mands skyld alligevel? Rune Lykkeberg fortæller om den schweizisk-isralelske psykolog og filosof, Carlo Strenger.

Vi skal også stifte bekendtskab med Henriette Jensen, der blev født på de vestindiske øer og var en af de 300 sorte slaveefterkommere, som kom til Danmark i perioden 1880-1920.

Mikkel Rosengaard voksenromandebuterer desuden med ’Forestillinger om Ana Ivan', som vækker akut læselyst hos vores anmelder. Vi fangede desuden Rosengaard tilfældigt i Boghallen til en spontansnak.

Og så bliver vi ikke mindst klogere på, hvad en lektor i matematik får ud af at læse Klaus Høecks litteraturprisnominerede systemdigtning.

Vært: Jes Stein Pedersen

Prislæser: Simon Kristensen

Gæster: Sophie Engberg Sonne, Rune Lykkeberg, Mikkel Rosengaard

Redaktion: Jes Stein Pedersen og Hanne Budtz Jørgensen

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere