0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
NIELS HOUGAARD
Foto: NIELS HOUGAARD
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrydelser i 2200 Noir, Rifbjergs hang til nedgørelser og den skrivende pottemager

I denne uges litteraturpodcast fra Politikens Boghal bliver vi klogere på Klaus Rifbjergs nådesløse erindringsbog, Jesper Steins Laurbær-vindende Nørrebro-krimi, pottemager Edmund de Waals litterære tour de force og på, hvordan en kvinde med cerebral parese læser Caspar Erics 'Nike'.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste år døde Klaus Rifbjerg, men dansk litteraturs roterende dreng nummer et, som jo altid blev en ret gammel dreng, er stadig bogaktuel. Lige nu med erindringerne 'Til rette vedkommende.' Bogfolk taler i denne uge med Bettina Heltberg om Rifbjergs særlige tendens til at hage sig fast i det destruktive og nedgørende.

Og så var det ugen, hvor Jesper Stein fik De Gyldne Laurbær for bogserien om vicepolitikommissær Axel Steen, der bor på Nørrebro. Det var velfortjent, mener Bo Tao Michaëlis.

Der er stadig god tid til læserafstemningen om Politikens Litteraturpris er slut. I dag skal vi høre, hvad Sigrid Netteberg, som har cerebral parese, mener om digtsamling 'Nike' af Caspar Eric, der netop handler om ikke at have en 'perfekt krop'.

Til slut skal det handle om en succesrig forfatter, som slet ikke er forfatter. Edmund de Waal er pottemager. Bjørn Bredal er vild med både hans ’The White Road’, der handler om porcelæn, og den nu dansk oversatte ’Haren med de ravgule øjne’, der behandler Europas historie fra det tidlige 1800-tallet til i dag, fra Odessa over Paris til Wien, fra Marcel Proust til De Waal.

Vært: Jes Stein Pedersen

Ugens gæsteboglæser: Sigrid Netteberg

Gæster: Bo Tao Michaëlis, Bjørn Bredal og Bettina Heltberg

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz-Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden