0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Forbrydelser i 2200 Noir, Rifbjergs hang til nedgørelser og den skrivende pottemager

I denne uges litteraturpodcast fra Politikens Boghal bliver vi klogere på Klaus Rifbjergs nådesløse erindringsbog, Jesper Steins Laurbær-vindende Nørrebro-krimi, pottemager Edmund de Waals litterære tour de force og på, hvordan en kvinde med cerebral parese læser Caspar Erics 'Nike'.

NIELS HOUGAARD
Foto: NIELS HOUGAARD
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste år døde Klaus Rifbjerg, men dansk litteraturs roterende dreng nummer et, som jo altid blev en ret gammel dreng, er stadig bogaktuel. Lige nu med erindringerne 'Til rette vedkommende.' Bogfolk taler i denne uge med Bettina Heltberg om Rifbjergs særlige tendens til at hage sig fast i det destruktive og nedgørende.

Og så var det ugen, hvor Jesper Stein fik De Gyldne Laurbær for bogserien om vicepolitikommissær Axel Steen, der bor på Nørrebro. Det var velfortjent, mener Bo Tao Michaëlis.

Der er stadig god tid til læserafstemningen om Politikens Litteraturpris er slut. I dag skal vi høre, hvad Sigrid Netteberg, som har cerebral parese, mener om digtsamling 'Nike' af Caspar Eric, der netop handler om ikke at have en 'perfekt krop'.

Til slut skal det handle om en succesrig forfatter, som slet ikke er forfatter. Edmund de Waal er pottemager. Bjørn Bredal er vild med både hans ’The White Road’, der handler om porcelæn, og den nu dansk oversatte ’Haren med de ravgule øjne’, der behandler Europas historie fra det tidlige 1800-tallet til i dag, fra Odessa over Paris til Wien, fra Marcel Proust til De Waal.

Vært: Jes Stein Pedersen

Ugens gæsteboglæser: Sigrid Netteberg

Gæster: Bo Tao Michaëlis, Bjørn Bredal og Bettina Heltberg

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz-Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere