Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Per Folkver (arkiv)
Foto: Per Folkver (arkiv)

Selvportræt. Rasmus Halling Nielsen er født i 1983 og uddannet fra forfatterskolen. Modtager af Dan Turèll medaljen, blogger på: alssolar2.wordpress.com

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Bogfolk: Amager forever, krig, undergang og magtens ansigter

I denne uges Bogfolk handler det om krig, had og modernitetens og værdiernes forfald. Lilian Munk Rösing fortæller om Thomas Bernhardts ’Gamle mestre’, Rune Lykkeberg om den politiske tænker Pierre Rosanvallon, Christian Idskov om modernitetens og værdiernes forfald og Mikkel Krause Frantzen om Rasmus Halling Nielsens nye digte ’Også’.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad får en vaskeægter ’Amarkaner’ ud af Maria Gerhardts prisnominerede digtsamling Amagermesteren?

I anledning af Politikens Litteraturpris har Bogfolk bedt en håndfuld lægmænd om at anmelde de syv nominerede digtsamlinger. Og i denne uge deler deb 28-årige studerende Mai Kjølsen, der er født og opvokset på Amager, sin oplevelse af Gerhardts digtsamling.

Politikens litteraturkritiker Lilian Munk Rösing skriver om Thomas Bernhardts ’Gamle mestre’:

»Intet er så opløftende og bevægende som Thomas Bernhards skånselsløse spanking af den stolte europæiske kultur«.

Store europæiske forfattere har de senere år leveret en hård kritik af moderniteten. Det gælder bl.a. navne som tyske Botho Strauss, schweiziske Christian Kracht og ikke mindst franske Michel Houellebecq. Hør litteraturredaktionens Christian Idskov fortælle om modernitetens og værdiernes forfald i en gennemgang af de tre forfatteres projekt.

Rune Lykkeberg har med begejstring læst den franske intellektuelle Pierre Rosanvallon, der er en af de mest originale og konsekvente politiske tænkere i dag og har skrevet den formidable bog 'Le bon gouvernement', hvor han forklarer leden, vreden og skuffelsen. Og efter en overbevisende analyse foreslår han endda løsninger på problemet.

Og så skal Mikkel Krause Frantzen nærmest bruge lup for at læse digter Rasmus Halling Nielsens nye digte ’Også’ – og det er ikke en dårlig ting.

Vært: Jes Stein Pedersen

Gæster: Lilian Munk Rösing, Rune Lykkeberg, Mikkel Krause Frantzen, Christian Idskov.

Ugens litteraturpris-anmelder: Mai Kjølsen.

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz-Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde.

Bogfolk kan høres her:

Hør også Bogfolk som podcast på bl.a. vores egen side, i iTunes og i Politikens app 'Politiken Podcast', der lige har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts