0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hviderussisk nobelprisvinder er de tavse vidners forfatter

Svetlana Aleksijevitj har gjort det til sin sag at skrive om helt almindelige menneskers erfaringer om krig, mod og lidelse i Sovjetunionen.

Svetlana Aleksijevitj vandt i 2015 Nobelprisen for sin vidnesbyrdlitteratur. Hendes sidste bog »Secondhand-tid« er for nylig udkommet på dansk.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Der sidder en lille dame i en latterlig hytte i Hviderusland, som lever af kartofler. Og så får hun Nobelprisen og 10 millioner kroner. En aktivistagtig, stærk lille kvinde, der har kæmpet imod alle mulige tosser«.

I ugens Bogfolk fortæller Jes Stein Pedersen om den energiske og modige dokumentarist Svetlana Aleksijevitj, hvis sidste bog »Secondhand-tid« for nyligt er udkommet på dansk.

Aleksijevitj var et ukendt navn herhjemme, da hun i 2015 fik Nobelprisen for sine dokumentariske værker om helt almindelige menneskers erfaringer med krig, mod og lidelse i den gamle Sovjetunion.

Aleksijevitj skriver med øret, hun rejser rundt med sin båndoptager og indsamler menneskers beretninger, iagtagelser og minder og gør det til litteratur. En slags vidnesbyrdlitteratur, som hun selv kalder det.

Og nu er hele tre af hendes værker udgivet på dansk.

I Bogfolk ser vi både på »Krigen har ikke et kvindeligt ansigt«, »Zinkdrengene« og den på dansk aktuelle »Secondhand-tid«. Bøger, som tilsammen giver et dybt indblik i det sovjetiske samfund, som Aleksijevitj har gjort det til sin skæbne og ambition at skrive om.

Vært: Jes Stein Pedersen

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen.

Hør ugens Bogfolk her:

Bogfolk

#62: Hviderussisk nobelprisvinder er de tavse vidners forfatter
#62: Hviderussisk nobelprisvinder er de tavse vidners forfatter

Henter…

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på