0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Hør om den tyvagtige forfatter Jean Genet

Da ’Tyvens Dagbog’ af Jean Genet udkom i 1949, blev den bandlyst i flere lande på grund af dens eksplicitte portrættering af homoseksualitet, prostitution og kriminalitet, men i dag står den som en litterær klassiker.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst


Bogfolk

#88: Tyvens Dagbog
#88: Tyvens Dagbog

Henter…

Nu er ’Tyvens Dagbog’ blevet genudgivet i en nyoversættelse. Jes Stein Pedersen har inviteret oversætteren, Niels Lyngsø, og Per Theil, Politikens kritikredaktør, i studiet til en snak om bogen, der i dag bliver anset som et hovedværk i det 20. århundredes franske litteratur.

»Homolitteratur, et frygteligt ord efter min mening. Ligesom kvindelitteratur«


Niels Lyngsø giver indblik i arbejdet med oversættelsen og fortæller også historien om de forskellige versioner af bogen, der findes. Men han fortæller også om, hvordan bogen i højere grad bør betragtes som en bog om kærlighed, end en bog om homoseksualitet: »Homolitteratur, et frygteligt ord efter min mening. Ligesom kvindelitteratur«

Per Theil er med som anmelder og læser af bogen, og han fortæller om den indflydelse, værket har haft på verden og synet på homoseksualitet. Men han mener også, at det på at tide at kigge på ’Tyvens Dagbog’, som noget andet:

»Tiden er gået, altså jeg kunne ikke sidde her hvis Genet ikke havde levet. Han har ligesom sået markerne og plantet til, for at vi andre kunne få fred og ro, og nu sidder vi her og nu har vi overskud til at tale om noget andet «


Lyt med og få et særligt indblik i et af hovedværkerne i det 20. århundredes franske litteratur.


Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden