0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hør podcast med Stine Pilgaard: »Mit liv var så kedeligt, at jeg var nødt til at lyve om det i min dagbog«

Stine Pilgaards roman ’Meter i sekundet’ er blevet kaldt fuldstændig fabelagtig og er allerede udnævnt til årets bog af flere anmeldere. Hun er gæst i ugens udgave af Bogfolk.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

Stine Pilgaard: »Mit liv var så kedeligt, at jeg var nødt til at lyve om det i min dagbog«
Stine Pilgaard: »Mit liv var så kedeligt, at jeg var nødt til at lyve om det i min dagbog«

Henter…

»Det almindelige liv, der alligevel er så storslået for den enkelte, det er der en skønhed i«.

Sådan beskriver Stine Pilgaard de liv, hun skriver om i sin seneste roman ’Meter i sekundet’. Hun har skrevet en roman om det almindelige liv i Jylland. Den handler om et ungt par, som bosætter sig på en højskole i byen Velling i Vestjylland med deres lille barn. Han er lærer, hun er påhæng og mor – men også selvbestaltet orakel og pludselig brevkassebestyrer i den lokale avis.

Romanen ’Meter i sekundet’ er blevet kaldt fuldstændig fabelagtig og er allerede udnævnt til årets bog af flere anmeldere.

I ugens udgave af Bogfolk ringer vi til Stine Pilgaard, der med egne ord er ’sindssygt gravid’. Hun har termin om en uge og går for tiden rundt i sin have om natten, fordi hun ikke kan sove. Hør hvordan sommerens varmeste roman blev til, hvorfor Stine Pilgaard begyndte at lyve i sin dagbog, dengang hun var syv år gammel, og hvad barnevognsvold er.

Bogfolks vært, litteraturredaktør Jes Stein Pedersen, var høj efter interviewet:

»Det blev til en af den slags samtaler, man kan gå og glæde sig over længe, for da hun fortalte om dagbogsløgnene, forstod jeg pludselig, hvem hun var – og er – og hvorfor hendes bøger er så underfundige«, siger han.

I udsendelsen fortæller Stine Pilgaard også om, hvad ’samtalesorg’ er, og hvad hun mener om, at Kæmpe Eskimoen ikke længere må have sit navn.

Læs mere:

Annonce

Læs mere