0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Efter voldtægten #3: »Jeg ville ikke anmelde det, hvis jeg blev voldtaget igen«

Podcastserien på tre afsnit undersøger, hvad samtykkebaseret lovgivning egentlig er. Du kan lytte med i Politikens podcast app.

Emilie Riddersholm, Trine Svensson og Kirstine Marie Thomsen. De har alle meldt voldtægter Politiet og fortæller i 'Efter Voldtægten' om deres oplevelser med overgreb, politianmeldelser og retssager. Foto: Finn Frandsen. Grafik: Simone Bjerre.

Efter voldtægten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Efter voldtægten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Afsnit 3. Både Trine Svensson og Emilie Riddersholm beskriver deres møde med retssystemet som ligeså traumatiserende som selve oplevelsen af at blive voldtaget. I andet afsnit af 'Efter Voldtægten' fortæller de, hvad de oplevede fra anklagemyndigheden besluttet at tage deres sig rette, til afgørelserne falder – først i byretten, så i landsretten. Selv om den ene sag endte i dom og den anden i frifindelse, er kvinderne enige om, at forløbet har været unødigt langtrukket og hårdt. Det, håber de, vil blive bedre med en samtykkebaseret voldtægtslovgivning.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce