0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Plus En: »Far skal dø! Det skal være mig og mor for evigt!«

Er det normalt at en 4-årig dreng udførligt forklarer sin mor, hvordan han vil dræbe sin far? Lyt med i denne udgave af ’Plus En’, som fortæller historien om en levende karikatur af Ødipuskomplekset.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Mor til drengene Jonathan og Julius, Sarah Engell, har en helt særlig rolle i sin lille familie. Hun mener selv, at hun har oplevet en slags karikatur af Sofokles' berømte Ødipus-tragedie. Hør mere i ugens 'Plus En' - Politikens podcast om livet med børn.

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sarah Engell er magnetisk. Hun har krystalklare, mandelformede øjne og kridhvidt hår. Hun er mor til to drenge, Jonathan og Julius. Og så er hun den absolutte nummer et, både for børnene og for deres far René, som elsker hende over alt på jorden. Men kan man være alles nummer et?

I denne uges ’Plus En - Politikens podcast om livet med børn’ kan du høre en fuldblodig og levende karikatur af Sofokles’ berømte tragedie om Ødipus udspille sig for fuld udblæsning i et helt normalt hjem. Sarah Engells ældste søn Jonathan ønskede nemlig i den allermest ødipale fase af sin barndom at faren skulle dø, så han kunne få sin mor helt for sig selv. I to år var Jonathans kærlighed til sin mor så besidderisk, at han flere gange ugentligt forklarede hende, hvordan han ville dræbe sin far, som på alle måder skulle holde sig væk. Hvad gør man? Er det egentlig normalt? Eller hvordan skal vi forstå Ødipuskomplekset anno 2017?

Hør mere i denne episode af ’Plus En’, hvor du kan møde Sarah Engell, hendes mand René,deres to drenge Jonathan og Julius samt psykoanalytiker og professor i Psykologi, Bent Rosenbaum.

Plus en

#12 »Far skal dø!«
#12 »Far skal dø!«

Henter…

Vil du have mere ’Plus En’?

Hør alle tidligere og fremtidige afsnit af ’Plus En’ på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes eller i Politikens app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.


Læs mere:

Annonce

Læs mere